WIJ zijn de familie

Gepubliceerd op 4 februari 2013

“Wij zijn toch een grote familie bij Jumbo?”

Distributiewerkers van Jumbo/C1000 gingen vanmiddag langs bij het hoofdkantoor van Jumbo in Veghel. Ze hebben daar hun baas, directeur Logistiek Karel de Jong aangesproken op het Jumbo-familiegevoel.

Derek van Doorn, distributiewerker bij Jumbo: “Iedereen kent Jumbo als de vrolijke, gezellige familiesupermarkt uit de reclames, maar hoe sterk is dat familie echt? Wij als distributiewerkers lijken er meer als stiefkinderen bij te hangen. Want de werkdruk die wij ervaren, het verschil in beloning tussen de Jumbo en de C1000-mensen en de manier waarop uitzendkrachten behandeld worden, zo ga je volgens mij niet met familie om. Wij willen gelijk loon voor gelijk werk, meer zekerheid en meer vaste banen, gezonde werkdruk en respect voor alle distributiewerkers, als volwaardig onderdeel van de Jumbo-familie.”

De distributiewerkers hebben hun eisen in een Respect-agenda samengevat en boden die aan Karel de Jong aan. En om de familieband te verstevigen wilden ze met hem op de foto. Derek: “Bij een echte familie hoort een portret met de familievader erbij.”

Check meer beelden op http://www.flickr.com/photos/indeactie/