Laatste waarschuwing voor Jumbo: ‘afspraak is afspraak’

Gepubliceerd op 5 juli 2013

Ongeveer 150 distributiewerkers hebben gistermiddag actie gevoerd bij het landelijke distributiecentrum van Jumbo in Woerden. Ze zijn boos omdat afspraken uit 2011 niet of nauwelijks worden nagekomen.  Distributiewerker Ruben Benjamins overhandigde regiomanager Jan Wever een waarschuwingsbrief. ‘Wat ons betreft, is het genoeg geweest.’

De klachten tegen Jumbo richten zich op een falend ziekte-en ouderenbeleid, onrealistische collinorm, het eenzijdig wijzigen van werktijden en roosters en de stijl van leidinggeven. Twee jaar geleden is met de directie afgesproken dat deze problemen zouden worden aangepakt.  Sindsdien is de situatie echter eerder verslechterd dan verbeterd, want afspraken worden keer op keer geschonden.

Vooral met het ziektebeleid van Jumbo is veel mis. Zo wordt bij ziekmeldingen de diagnose van de bedrijfarts beïnvloed door het oordeel van de manager. Bij verschillende distributiewerkers is hun ziekmelding geweigerd.  Heftruckchauffeur Djors Bruining spreekt uit ervaring. ‘Ik kreeg last van ernstige beenklachten, maar mijn manager verplichtte mij aan het werk te gaan.’

Aan de andere kant komt het voor dat betermeldingen niet worden geaccepteerd. Verder is het zo dat aan distributiewerkers die ziek zijn gemeld, dezelfde normen worden gesteld als aan hun gezonde collega’s.

Jumbo krijgt tot uiterlijk maandag 8 juli de tijd om met de Vakbond van Distributiewerkers in gesprek te gaan over de problemen bij het supermarktconcern. Als deze oproept wordt genegeerd, volgen er verdere acties.