Geweldige prestatie uitzendkrachten OTTO

Gepubliceerd op 29 juli 2013

Donderdag 18 juli hadden de uitzendkrachten die via OTTO Workforce in het distributiecentrum van Albert Heijn werken een nieuwe afspraak met Frank van Gool, chairman of the board van OTTO. Zo’n 60 uitzendkrachten hadden de week ervoor al mondeling afspraken gemaakt met OTTO. En vertrouwen is goed maar controle is beter. Dus maakten de werknemers een nieuwe afspraak met dhr. van Gool, waarbij zij aangaven de beloofde afspraken direct te willen ondertekenen.
 

Onderstaande afspraken zijn rond en Frank gaf er nog een plusje bij: wanneer men geen voorkeur geeft aan het inzetten van werkgeversvervoer kan in redelijk overleg ook gekozen worden voor de oude reiskostenregeling.

1.      Er wordt in goed overleg een chauffeur gekozen die vrijwillig in de OTTO auto wil gaan rijden. Deze chauffeur moet in de gelegenheid zijn om de auto bij zijn huis te kunnen parkeren.  Voor de chauffeur geldt simpelweg reistijd is werktijd.

2.      Tevens moet er een reserve chauffeur aangewezen worden. In geval van ziekte en vakantie.
3.      De reistijd moet beperkt worden tot maximaal 1 uur per dag  extra boven op de standaard reistijd.
4.      OTTO draagt zorg de kwaliteit en veiligheid van de auto’s. Als er iets mis is met de auto’s dan wordt er voor een vervangende auto gezorgd.
5.      De tankpas is alleen bruikbaar bij BP stations. Als mensen daarvoor moeten omrijden wordt dat  aangerekend als privé kilometers. Hoe wordt dit opgelost?
6.      De mensen die in dezelfde auto rijden moeten hetzelfde rooster hebben.
7.      Het kan niet van mensen worden verwacht dat er moet worden gewacht op overwerkende mensen. Gelijk begin en einde van de dienst voor de medepassagiers.

* Het kan niet van mensen worden verwacht dat zij 24/7 oproepbaar zijn om te werken.

* Werknemers die vanwege de 6 maanden pauze niet kunnen werken, krijgen een positieve aanbeveling mee. Met deze aanbeveling kunnen ze na de pauze terugkomen zo gauw er plek is in de bezetting.

De helden achter deze prestaties worden gehuldigd op 10 augustus. Wil je erbij zijn? Vraag het de vakbondsleider bij jou in het bedrijf.