Uitzendkrachten eisen toegezegde banen bij AH op

Gepubliceerd op 14 mei 2013

 Meer dan 50 uitzendkrachten voerden vanochtend actie bij het hoofdkantoor van Albert Heijn in Zaandam. Strak in het pak gingen zij zich voorstellen aan hun nieuwe werkgever. Ze hebben namelijk recht op een contract bij Albert Heijn (AH). Maar AH houdt hen aan het lijntje.

Albert Heijn breekt zijn belofte

De uitzendkrachten deden eerder dit jaar mee met de distributiewerkersstaking. Met als een van de resultaten de afspraak dat 200 uitzendkrachten een contract bij AH krijgen, waaronder de stakende uitzendkrachten. AH is nu met allerlei mensen in gesprek over een contract, behalve met de uitzendkrachten die gestaakt hebben. “Albert Heijn breekt zijn belofte, maar wij zijn vastberaden. En we tonen onze goede zin om bij AH in dienst te komen”, zegt Raffal, die al zeven jaar als uitzendkracht bij AH werkt.

Zekerheid en toekomstperspectief

Bij de staking eerder dit jaar stonden vaste krachten en flexkrachten schouder-aan-schouder. Ze knokten samen voor zekerheid en toekomstperspectief. Albert Heijn zegde uiteindelijk 200 Albert Heijn-banen voor uitzendkrachten toe. Ook hebben de uitzendkrachten, indien nodig, recht op Nederlandse-taallessen. De stakende uitzendkrachten zouden sowieso een contract krijgen. Albert Heijn spreekt momenteel met Jan-en-alleman over een contract, maar niet met de stakende uitzendkrachten. “We vragen geen gouden bergen maar een beetje meer zekerheid voor onze toekomst en onze families. We willen niet langer als wegwerppersoneel worden behandeld”, aldus Raffal.