Dagboek Ruben Benjamins

Gepubliceerd op 17 december 2012

Eind 2011 werd bekend dat Jumbo C1000 zou overnemen. In het voorjaar van 2012 hebben de leden van de Vakbond van Distributiewerkers  actie gevoerd voor een goed sociaal plan: een normale overgangsregeling bij een ingrijpende reorganisatie als deze.

Ruben Benjamins, voorzitter van het Vakbondscomité bij C1000 DC Woerden, heeft in de laatste week  een kort dagboek bijgehouden.

Maandag 25 juni

04.00uur – Opstaan.
05.30uur – Op het werk met koffie en collega’s. In de afgelopen weken is er veel informatie verspreid op de vloer waardoor er veel discussie is omtrent de plannen van Jumbo op ons C1000 DC in Woerden.  We praten veel met collega’s over wat wij als Distributiewerkers moeten doen om tot een goed sociaal plan te komen.
14.00uur – Klaar met werken en met vakbondsleiders onze strategie doorgenomen  t.a.v. mogelijk acties later in de week.
16.30uur – Overleg met Vakbond van DC-werkers en collega’s over de te nemen stappen.

Dinsdag 26 Juni

04:00uur – Opstaan.
05:30uur – Op het werk. De Distributiewerkers weten dat er een ultimatum is afgegeven dat morgen afloopt. Veel mensen zijn opgewekt en hopen dat er wat gaat gebeuren. Op de vloer is de sfeer wat luidruchtig en de leidinggevenden hebben het er zichtbaar moeilijk mee. Zij hopen dat dit snel voorbij is.
14.30uur – Korte meeting met de organizer om plannen van ons DC door te nemen en pamfletten in ontvangst te nemen betreffende het ultimatum. Wij zorgen ervoor dat onze collega’s deze in ontvangst nemen, weten waar het over gaat en wat ons te doen staat.
20.00uur – Laatste telefonische vergadering met alle voorzitters van vakbondscomités van C1000 DC’s, de bestuurder en organizers van de Vakbond van Distributiewerkers. We bespreken wat we gaan doen als Jumbo niet in gaat op ons ultimatum.

Woensdag 27 Juni

04.00uur -  Opstaan.
05.30uur – Op het werk. Kort pamflet verspreiden over het ultimatum dat  vandaag afloopt .
14:00uur – Telefoontje van bestuurder. Jumbo gaat overstag en is akkoord gegaan met al onze eisen. Jumbo heeft eindelijk ook een akkoord met de Vakbond voor istributiewerkers, waarbij onder meer zaken als werkgarantie, werkzekerheid en bemiddeling voor uitzendkrachten een feit is.
18.00uur – Contact met de organizer omtrent invulling van ons succes.

Donderdag 28 Juni

04.00uur -  Opstaan.
05.30uur – Op het werk.
06.00uur – Met collega vakbondsleiders besproken hoe we onze overwinningsspeech gaan brengen.
12.00uur – In de pauzes op verschillende afdelingen een overwinningsspeech gehouden onder luid gejoel van de DC-werkers. Waar andere bonden stopten gingen wij verder. Alle punten zijn binnen. Mensen blij, hier doen we het voor!