Geen gedwongen overplaatsing DC Pijnacker

Gepubliceerd op 16 oktober 2012

Door: Bianca, Distributiewerker DC Pijnacker AH.

“Er gingen geruchten dat er in de toekomst (binnen een jaar) minimaal nog 40 medewerkers van houdbaar naar de vers-hal verplaatst zouden worden en andersom. We hebben daarom een petitie gestart en hebben handtekeningen opgehaald, zowel bij houdbaar als bij vers. We willen dit niet zomaar laten gebeuren en als het gebeurt, dat het op vrijwillige basis zal gebeuren.

We hebben ruim 250 handtekeningen verzameld en samen met de handtekeningen via Jan Jacobs denk ik dat we ruim 270 handtekeningen hebben opgehaald met deze actie! Kortom, bijna iedereen (vaste medewerkers) die werkzaam is in DCP heeft geen zin om overgeplaatst te worden van de ene hal naar de andere.

De handtekeningen hebben wij met een paar mensen van de vloer en wat kaderleden en Ilhan Can aangeboden aan Margriet Suijker om haar te laten weten dat de medewerkers hier totaal niet op zitten te wachten en dat je hiermee alleen maar een hoop onrust en werkpret op de vloer weg haalt.Wat heb je er aan dat er medewerkers zich ziek melden omdat ze na al die jaren op houdbaar ineens naar de vers toe moeten en daar niet tegen kunnen?
Wat heb je eraan dat je medewerkers demotiveert om naar hun werk te komen en hun werk moeten uitvoeren op een afdeling en in een ploeg waar ze hun draai niet kunnen vinden?

Op deze manier krijg je alleen maar meer ziekmeldingen en mensen die hun werk niet meer naar behoren uitvoeren, omdat ze het gewoonweg niet meer naar hun zin hebben op de werkvloer, terwijl ze dat voorheen wel hadden en hun werkzaamheden wel naar behoren uitvoerde. Dat is toch geen win-win situatie voor zowel AH als voor de werknemer.

Margriet heeft de petitie aangenomen en vertelde ons dat ze zelf ook niet weet waar het verhaal vandaan kwam en dat ze niet van plan zijn om binnen korte tijd zoveel mensen over te plaatsen tegen hun zin in. Ook Margriet vindt het belangrijk dat werknemers het wel naar hun zin hebben op de werkvloer en dus naar behoren gewoon hun werkzaamheden doen zoals het hoort en met plezier! Dus bij deze heeft zij gezegd dat dit niet gaat gebeuren en dat dit ook gelijk een signaal is naar haar om niet zomaar met mensen te gaan schuiven van de Hb-hal naar de vers-hal en andersom.

Het is mooi dat ze nu naar ons luistert, en ze kon ook niet om ons heen. En terecht, want wij willen geen onrust, maar met plezier ons werk doen.”