Distributiewerkers C1000 staken voor collega

Gepubliceerd op 17 december 2012

Een aantal Distributiewerkers van het distributiecentrum van C1000 aan de Kotterstraat in Raalte heeft donderdag 13 december het werk neergelegd om hun collega te ondersteunen. Een chauffeur van de C1000 reed een poosje geleden tegen een viaduct omdat hij deze te hoog had ingeschat. De C1000 wil de schade van een paar duizend euro verhalen op de chauffeur. De distributiewerkers zijn het daar niet mee eens.

“De chauffeur scheidde ongeveer een jaar geleden van zijn vrouw”, vertelt Marcel Spenkelink, één van de stakende werknemers en vakbondsleider van de Vakbond van Distributiewerkers. “De chauffeur kreeg de volledige zorg van de kinderen op zijn dak. Onze collega heeft vervolgens bij meerdere afdelingen aangegeven dat hij het niet verantwoord vond om te blijven rijden. Hij vroeg daarom om een plek op het kantoor.”

De chauffeur was volgens de directie te duur voor een dergelijke functie en moest daarom gewoon gaan rijden. Ook bij een andere afdeling hoorde hij dat hij geschikt was om te rijden en dat gewoon moest doen. “Maar degene die hem dit vertelde, was hier niet toe bevoegd”, zegt Spenkelink. Vervolgens reed de chauffeur in de buurt van Zwolle zich klem onder een viaduct. “Er waren wel aanwijzingen dat het viaduct te klein was, maar door zijn situatie heeft hij die waarschijnlijk niet gezien. C1000 wil nu de schade op hem verhalen. En de kosten van alleen al de oplegger liggen op 5000 euro.” Marcel en zijn collega’s willen dat alle aanklachten van tafel worden gehaald.

DC manager Leo de Rooy kwam na meer dan twee uur poolshoogte nemen en sommeerde de 32 stakende chauffeurs hun werkzaamheden te hervatten. De stakers weigerden hier gehoor aan te geven en hebben aangegeven dat dhr. De Rooy contact op moest nemen met hun vakbondsbestuurder. De staking werd pas opgeheven nadat dhr. De Rooy dit had gedaan, onder voorwaarde dat:

1. geen enkele staker op geen enkele wijze consequenties mocht ondervinden van zijn/haar deelname.

2. er z.s.m. een gesprek zou volgen over deze kwestie in het bijzijn van vakbondsleiders en de vakbondsbestuurder.

Beide voorwaarden werden door de DC manager ingewilligd. De distributiewerkers zijn vastbesloten en hebben 1 gezamenlijk doel. De schriftelijke waarschuwing moet worden ingetrokken! Het gesprek zal plaatsvinden op dinsdag 18 december 2012. Lees hier meer>>